From Sarah with love. 1. Jocul

Raze trandafirii mângâiau bobiţele de rouă aşternute pe firele vii de iarbă ca într-un şirag natural şi cu o durată de viaţă mult prea scurtă. Fasciculele de lumină dansau energic în jurul lor, împrăştiind o lumină caldă, de început de vară, în toată grădina.

Era prima zi de vacanţă, iar Sarah avea de gând să se bucure încă de privilegiile acestei perioade atât de frumoase şi totodată confuze a vieţii. La şaptesprezece ani, ea credea într-o lume mai bună, în schimbare, credea că ea va putea întotdeauna învinge barierele spaţiului şi ale timpului, iar toate visele i se vor împlini la un momentdat; în dulcea sa naivitate ar fi putut afirma oricând că cerul este verde, iar iarba este albastră. Iubea să admire frumuseţea unică a florilor, să privească cerul senin şi să meargă desculţă prin iarbă. Iubea oamenii şi viaţa. Cel puţin asta credea ea acum, într-o zi specială de iunie.
Sarah era şatenă, avea bucle mari ce îi încadrau perfect chipul de o fineţe şi naturaleţe nemaiîntâlnită, cu ochi mari şi verzi, ca de smarald.

Era singură în acea dimineaţă, unica sa companie era Meg, căţeluşa albă şi jucăuşă, un caniş de statură mică.
Sarah ieşi din casa cu ferestre mari şi păşi atentă pe iarba ce îi gâdila tălpile, în timp ce Meg sărea de colo-colo, desenând cercuri imaginare în jurul siluetei fetei.
Verdele şi spiritul uşor răcoros al dimineţii îi dădeau energie, simţea fiecare bătaie a inimii doar contemplând îmbinarea cerului atât de albastru, de pe care Soarele pulsa unde delicate spre grădina ei din acel colţ de oraş. Era linişte, exceptând zumzetul imperceptibil al inimii verii.

Iar pentru că dimineaţa este momentul potrivit pentru a avea grijă de plante, Sarah porni stropitoarea care apoi se tot învârtea, udând nu doar florile, ci şi pe căţeluşa Meg şi pe stăpâna acesteia, o adolescentă visătoare. Râsetele ei şi lătratul înterupt al animalului i-au atras însă atenţia lui Tom, băiatul mutat în urmă cu două săptămâni în casa de vis-à-vis. Din mansarda sa putea vedea orice mişcare din curtea vecinilor. Şi astfel, minute în şir a fost absorbit de ceea ce se întâmpla în grădina fetei pe care o vedea atunci pentru prima oară.
Buclele ude ce tot săreau în sus şi în jos, surâsul ei şi zâmbetul permanent îl atrăgeau. O găsea sălbatică şi fascinantă. Sentimentul provocat de această imagine păreau să fie demonstraţia potrivită a sintagmei “bucuria de a trăi”.

_______________________________________________________________________

– nu am ştiut ce altceva nou să mai scriu, aşa ca am conceput textul de mai sus, pe care îl doresc a fi începutul unei mici povestioare. Următoarele părţi vor apărea ulterior, fiecare mic episod având un nume propriu.
– sper să iasă ceva drăguţ şi mai sper să îmi spuneţi exact ce nu v-a plăcut sau dacă am greşit la ceva 😀
Vă puuup 🙂


13 gânduri despre “From Sarah with love. 1. Jocul

 1. Incepe frumos povestea. 😀
  Ti-am spus, si eu cred ca voi continua povestea inceputa duminica. ;)) Dar m-am gandit la alta desfasurare a evenimentelor, nu vreau sa fie drama…
  P.S.: in caz ca uit sa iti zic azi la scoala, iti zic acum ca mai am putin si termin cartea, deci ti-o aduc cam in 2 zile, desi am crezut ca luni, adica ieri, ti-o inapoiez. :”> am fost prinsa in febra invatatului la psiho. :)) :*

  Apreciază

 2. Fain , dar esti prea visatoare si te grabesti. Ar trebui sa lasi clipele sa treaca mai greu , l-ai introdus pe tom in actiune prea repede. Incearca sa nu dai post pana nu-l verifici. Poate o sa par rea , dar crede-ma am experienta in chestii din astea [ adica la 2 saptamani dupa ce public ceva nu mai imi place absolut deloc daca nu am stat sa l gandesc mai bine dupa ce l-am scris.]

  Spor!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s