Tăcerea mieilor

Îmi place să observ oamenii. Să stau în troleu şi să încerc să îi ‘citesc’, ori să văd cum reacţionează într-o anumită situaţie respectivul coleg, prieten. Însă există anumite lucruri ce într-adevăr mă intrigă şi pe care oricât aş încerca, nu le pot înţelege. Sau pot?!

Sunt conştientă că ultimii ani mi-au adus câteva schimbări, dar nici din postura de-altădat’ nu reuşesc să-i înţeleg pe cei care nu au nicio părere. Sau poate ei, sărăcuţii, or avea păreri, dar sunt prea comozi şi/ sau timizi pentru a le face cunoscute şi altora. Societatea este îmbibată până la refuz cu astfel de oameni. Ah, îţi zice şeful că e bine aşa, dar tu eşti sigur că metoda ta va fi mai eficientă, însă taci. Atunci taci şi-nghite, că nu meriţi. Nu meriţi un salariu mai mare, nu meriţi o soartă mai bună. Pentru că da, eu cred că soarta ne-o mai facem şi singuri. Degeaba la 40 de ani te plângi de una, de alta, că dacă ai fi avut şi tu o şansă în tinereţe, că dacă, că dacă… – Puteai să ai şansa aceea, dar ai fost prea prost să o vezi lângă tine.

Iar dacă din adolescenţă porneşti cu ideea că n-are rost să îi contrazici pe alţii, că n-are rost să te implici mai mult, că şi-aşa eşti un/o ratat/ă, atunci chiar asta vei deveni. Dacă stai mereu în bancă şi taci, atunci nu mai are rost să zici că şi tu ai avut aceeaşi idee cu colegul ce tocmai şi-a exprimat-o. Dacă stai mereu într-un colţ şi taci, atunci să nu te plângi că în curând prietenii te vor exclude din cercul lor. După cum am mai spus, oamenii pozitivi atrag întotdeauna oameni pozitivi în jurul lor. Dacă îţi spui în fiecare dimineaţă ‘nu pot’, atunci scuză-mă, dar ai o problemă.

Tuturor ne plac oamenii deschişi, veseli, oameni de succes de la care avem ce învăţa. M-am săturat de mediocritatea asta înnăbuşitoare, de mediocritatea în care ne afundăm noi singuri tăcând.
Şi ce dacă spui o prostie? Lasă că nu eşti primul, nici ultimul. A, îţi e teamă de părerile celorlalţi? Măcar ei au o părere. Dar cum ai vrea ca prietenii să ajungă să te cunoască, dacă în fiecare secundă mai pui un strat de nepăsare şi dezinteres pe peretele ce te desparte de lumea reală? Da, nepăsare. Nu îţi pasă de tine în primul rând.

Suntem oameni. Să îţi amintesc ce e omul.

OM, oameni, s.m. 1. Fiinţă superioară, socială, care se caracterizează prin gândire, inteligenţă şi limbaj articulat, iar din punct de vedere morfologic prin poziţia verticală a corpului şi structura piciorului adaptată la aceasta, mâinile libere şi apte de a efectua mişcări fine şi creierul deosebit de dezvoltat.

Te crezi prea bun pentru oamenii din jurul tău? Dacă aşa e, atunci îţi spun eu: taci în continuare. Dar, în general vorbind, sfatul meu ar fi să încerci să te implici mai mult, să contrazici, să îţi spui părerea indiferent de situaţie. Pentru că omul schimbă locul. Iar dacă nu ai o părere, gândeşte-te mai bine, începi să te cunoşti pe tine însuţi/însăţi şi părerile vor curge. Fii sociabil, îndrăzneşte. Alege ceea ce este mai bun pentru tine, nu lua mereu lucrurile în serios şi…(chiar dacă risc să devin plictisitoare) Zâmbeşte 🙂


7 gânduri despre “Tăcerea mieilor

 1. chiar mi se potriveste post-ul asta. dak as sta sa explic aici de ce, ar insemna sa-mi fac cu mana mea o stare emo, pt ca iar mi-as aminti unele lucruri. si da, tac, iar, desi tocmai asta incerci tu sa „combati” prin acest articol: tacerea. eh, de data asta chiar nu conteaza, cel putin momentan, poate putin mai tarziu voi povesti detaliat ceea ce aberez aici…
  oricum, bun post. ;;)

  Apreciază

 2. inseamna anca ca la noi in clasa,juma suntem oi negre:)))…oricum frumos spus alexa:-?…dar sa sti mlti stiu teoretic,dar practic nu fac din pacate

  Apreciază

 3. Frumoasa lectura! 🙂

  ” Îmi place să observ oamenii. Să stau în troleu şi să încerc să îi ‘citesc’, ori să văd cum reacţionează într-o anumită situaţie respectivul coleg, prieten. ” – asta parca eu am zis-o :X

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s