Sunt oameni.

septembrie 2009 040 Sunt oameni pe care îi cunoşti de când te ştii. Aceia faţă de care nu încerci nicicând să pari altfel decât eşti. Oameni alături de care ai trecut printr-o serie de întâmplări deseori contrastante. Sunt oameni care te-au ajutat să strângi cioburile unei farfurii, oameni cu care ai petrecut multe revelioane- te-au văzut dansând aiurea, prostindu-te, poate ameţit de şampanie. Sunt acei oameni simpli pe care îi iubeşti pentru că au fost mereu acolo să te ajute, să aibă grijă de tine, să te laude, să te certe. Te-au văzut crescând, sau poate aţi crescut împreună. Te-au văzut leneş, plictisit, hiperactiv, te-au văzut fâstâcindu-te, plângând, râzând cu gura până la urechi. Au dansat cu tine, te-am îmbrăţişat de nenumărate ori, te-au necăjit cu glumele, au fost supăraţi pe tine, te-au aplaudat, te-au auzit cântând, ţi-au tras sania, ţi-au scos şosetele din picioare, ţi-au cumpărat jucării, ţi-au citit subtitrarea unui serial vechi, cu ani în urmă, au povestit altora despre tine… Sunt părinţii, bunicii, fraţii şi surorile, verii, mătuşa, prieteni vechi, vecina la care apelezi şi acum la nevoie. Sunt oameni ai prezentului continuu.

Sunt oameni cu care obişnuiai să vorbeşti şi în faţa cărora de multe ori îţi deschideai sufletul. Sunt cei pe care i-ai cunoscut la un momentdat şi la care ai ţinut… sau poate că nu ai ţinut. Oameni care au facut parte din cotidianul tău o anumită perioadă de timp, iar acum, văzându-i pe stradă, zâmbeşti, chiar dacă unul din ei era nesuferit, chiar dacă unul din ei nu a vrut să te ajute atunci când ai avut nevoie. Sunt oameni şi oameni. Unii ţi-au fost dragi, alţii mai puţin dragi. Dar i-ai cunoscut. Aţi vorbit, v-aţi strâns mâinile, v-aţi zâmbit sau poate că v-aţi certat. De unii din ei îţi vei aduce aminte ca fiind persoane deosebite care te-au influenţat la un momentdat şi datorită cărora acest tu din prezent este aşa, pe alţii îi vei ţine minte ca fiind mincinoşi, turnători, nesuferiţi. Ai fotografii cu aceşti oameni, ai felicitări de la ei, ai în memorie întâmplări pe care când şi când le retrăieşti într-o oarecare măsură, din perspectiva omului de acum. Sunt oameni care poate te-au aplaudat, te-au iubit, poate te-au detestat, poate te-au bârfit, poate au rămas cu impresii bune legate de tine. Sunt oameni ai trecutului. Sunt foşti colegi, cunoştinţe de care nu mai ştii prea multe, profesori, vecini care s-au mutat…

Sunt oameni ai prezentului simplu- oameni cu care te-ai obişnuit, oameni despre care ai o părere, oameni pe care încă îi descoperi, oameni care te ajută, alături de care te distrezi, cu care ieşi la plimbare, oameni cărora le trimiţi vederi, cu care vorbeşti des la telefon, cu care glumeşti, cu care îţi împarţi trăirile, zâmbetele şi îmbrăţisările, timpul, uneori spaţiul. Sunt oameni pe care ai ajuns să îi cunoşti şi care ghicesc ceea ce urmează să spui, îţi recunosc cu uşurinţă starea, ştiu să te lase singur atunci când trebuie. Oameni cu care vorbeşti despre orice, cu care bârfeşti şi alături de care visezi. Uneori imaginaţiile voastre semnează o alianţă şi muncesc împreună, dând rezultate neaşteptate de care sunteţi mândri. Sunt oamenii de acum, la care ai aşteptări să fie şi oamenii ‘de atunci’, din viitor. Sunt prietenii tăi.

Sunt oameni pe care nu i-ai văzut niciodată, ori pe care i-ai întâlnit în vacanţe şi cu care vorbeşti periodic. Cei pe care i-ai cunoscut întâmplător- la piscină, pe stradă, în decorul unei banale ferestre de messenger. Oameni cărora le-ai oferit o parte din tine, din timpul tău, oameni cu care îţi face plăcere să vorbeşti şi care ştiu destule despre persoana ta. Oameni cărora le scrii, pe care ţi-i imaginezi, oameni care deşi sunt departe, îţi urează ‘la mulţi ani’, oameni generoşi, inteligenţi, amuzanţi, cu care poate te vei (re)întâlni. Sunt oameni ai prezentului- un prezent ce are în textura sa diafană pete de cerneală…

Sunt oameni de care te-ai îndrăgostit, oameni de care îţi vei aminti mereu ca fiind frumoşi, oameni care te-au dezamăgit, te-au sărutat şi alături de care ţi-ai petrecut verile, iernile, zilele, nopţile. Sunt oameni care te-au ajutat ori s-au folosit de tine, oameni pe care ai ajuns să îi dispreţuieşti, pe care i-ai uitat, persoane care îţi mai aleargă şi acum prin vise. Sunt oameni în care ai crezut , pe care i-ai aşteptat, cu care ai fost la film, care te-au părăsit, care ţi-au cerut iertare, care încă ţin la tine, oameni în braţele cărora te-ai alintat. Sunt cei cu care ai încercat să îţi sincronizezi inima…

Sunt oameni pe care i-ai cunoscut şi pe care i-ai pierdut, pe care timpul ţi i-a luat pentru totdeauna. Erau oameni. Oameni pe care ţi-i aminteşti cu drag, chiar dacă uneori amintirile se distorsionează, se remodelează în jurul părerilor actuale, se topesc în uitare…

Sunt oameni pe care îi vei cunoaşte. Vor fi oameni. Oameni care trăiesc şi acum, care se vor naşte, cu care drumurile ţi se vor intersecta. Oameni care te vor influenţa, pe care îi vei îmbrăţişa, cu care vei petrece ore, zile, poate ani. Cei care te aşteaptă undeva în viitor, cu un sfat, cu o cafea, cu un pupic inocent. Acestora le vei povesti de alţi oameni din trecut, de tine şi de anii tinereţii. Pe aceştia îi vei ajuta şi tu, îi vei iubi, le vei mulţumi, îi vei asculta, îi vei fotografia şi vă veţi forma amintiri noi, împreună. Veţi învăţa unii de la alţii, vă veţi certa şi vă veţi împăca. Veţi avea grijă unul de celălalt. Aceştia vor fi prietenii tăi, copiii tăi. Sunt oameni ai viitorului.

Eu ce fel de om sunt pentru tine?


9 gânduri despre “Sunt oameni.

 1. Nu stiu de unde ai atata energie, cat sa compui din suflet ceva asa superb. Se vede ca randurile sunt scrise de o persoana deosebit de frumoasa in interior. A fost o placere sa iti citesc postul acesta, e absolut incantator si te face sa gandesti mult mai optimist. Multumesc!

  Ai reusit sa-mi redai zambetul in suflet si azi..

  Apreciază

 2. Superb textul, puiule :3 . Pentru mine ? Un prieten special ,si sa stii ca nu te-am uitat , dar am avut atatea pe cap .. diferite stari destul de nasoale , si-mi cer scuze scumpa mea de neglijare , miss uu.. 😦 .

  Apreciază

 3. pentru mine, tu faci parte din trecut,prezent si viitor- sunt convinsa ca desi nu am fost prietene gen „bff” sau mai stiut eu ce denumiri exista, ai fost acolo cand am avut nevoie sau cand am vrut sa impartasesc momente minunate din viata mea alaturi de tine! Iti multumesc pentru toate acestea si cate vor mai fi si sper ca vom pastra legatura chiar daca drumurile noastre nu se vor intersecta prea des…Iti urez sa ai parte de clipe fericite alaturi de toti acei oameni pe care i-ai visat,i-ai dorit sau ti i-ai imaginat…toti acei oameni la care te-ai gandit cand ai scris randurile de mai sus .
  >:D:D:D<

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s