Ştii senzaţia aceea care îţi aduce broboane de sudoare pe frunte, îţi umezeşte palmele şi-ţi poartă amintirile pe câmpii uscate ale trecutului ce-a fost cândva prezent verde?… Senzaţia care îţi gâdilă încheieturile mâinilor, pentru că tu, însetat de-a te juca cu timpul, iei mereu din bibliotecă aceeaşi carte… din aceeaşi primăvară cu vânt călduţ şi cu parfum unic. Pentru că aşa e. Fiecare anotimp al fiecărui an al vieţii tale are câte un alt parfum.

O primăvară crudă îţi mirosea a măr cu biscuite, o toamnă mirosea a vopsea proaspătă şi a plastilină, o vară ţi-a mirosit a flori mov din tufişurile din care “culegeai” albine, o iarnă te-a surprins cu parfumul doamnei ce desena poveşti… O altă iarnă mirosea a lacrimi de indignare, dar primăvara ce-a urmat-o avea parfumul roz din dimineţile din troleu. Altei veri îi ieşea prin pori aromă de îmbrăţişare şi de apus nostalgic…

Şi există anotimpuri bine delimitate în amintirea anilor tăi, ori graniţe de anotimpuri cu parfum de cuvinte, de pagini aspre, de coperte cu colţurile îndoite, pe care încercai timid să le îndrepţi. Şi-acele cărţi îţi pică acum atât de des în mână, declanşând şiruri de reacţii ce-ţi gâdilă cu aripi de fluture pântecele… Îţi e dor să te simţi îndrăgostit. Da, îţi e dor să iubeşti.

Reclame

12 gânduri despre “

 1. Acum că mi-ai adus aminte de parfumurile vremii, simt în gură un gust amar de castraveţi, care i-am mâncat cu tot cu coajă la Marghita, prin vara lu’ 97. O, tempora…

  Apreciază

 2. Acum ar trebui sa miroasa a portocale si a ciocolata, multa ciocolata , ar trebui sa simti un iz de satisfactie dupa un anunt ca cel de mai sus.
  Imagineaza-ti cel mai mare toort de ciocolata pe care l-ai vazut vreodata.Acelati-l daruiesc virtual.
  Felicitari pentru pozele ce vor publicate in prahoveanul 😛

  Apreciază

 3. Mie imi place mirosul cartilor usor prafuite din bibliotecile publice.Si acela al cartilor noi din librarii.
  Si cum la noi in judet nu se gaseste „Prahoveanul”,poate ai timp sa postezi pe blog 1-2 poze din cele aparute acolo.

  Apreciază

 4. Intradevar..ar fi plictisitoare,dar poate ca nu am face unele gafe de care sa iti para rau mai incolo 🙂 Poate.
  Si in legatura cu „intalirile” de pe blog.Sa stii ca si eu am descoperit oameni deosebiti cu ajutorul blogului.Oameni de care din pacate nu am parte in viata de zi cu zi…asta este..viata.
  Bun venit in blogroll 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s