Fragmente

(…) Curioasă şi fascinată, Lisa privi marea, Mediterana, după cum bănuia, apoi oraşele miniaturizate, deasupra cărora avea impresia că plutesc atâtea milenii de istorie şi de civilizaţie, soarele care parcă iubea acest pământ, deşertul sălbatic şi îmbietor, fierbinte, care se întindea mai mult decât şi-ar fi putut imagina.
După trei ore, aterizarea era cea care încununa călătoria. Viteza, adrenalina, aplauzele prin care pasagerii îşi arătau mulţumirea. Îşi luă rucsacul de deasupra scaunului, îşi puse jacheta de care aici nu avea nevoie pe mână şi se îndreptă către ieşirea din coada avionului cu un zâmbet în care ascundea curiozitatea şi speranţa, unite de o stare pozitivă ciudată. Încă se mai auzea huruitul motoarelor în timp ce ochii căutau să se obişnuiască cu lumina, iar pielea ei testa aerul. Vântul cald aproape că îi tăia respiraţia. Se afla, practic, în deşert, iar aerul îl simţea dulce, încărcat. “Aş putea trăi aici o vară continuă. Gata cu frigul, cu hainele groase, cu depresiile provocate de absenţa soarelui, gata cu durerile de cap. M-am îndrăgostit a doua oară.”
(…)
Plaja rămăsese pustie acum, la înserat. Liniştea mângâia valurile mici, neajutorate în faţa stâncilor. Micul golf prindea nuanţe pastelate, amestecate, nuanţe ce nu aveau să dureze mult- fiecare minut, ca un artist nebun, le recombina, le întuneca, le arunca în necunoscut. Lisa privea înmărmurită scena ce i se desfăşura sub priviri. Câte un pescăruş mai zbura, folosind ce mai rămăsese din aerul acelei după-amieze pentru a scoate sunete specifice. Nisipul era cel mai fin ce îi fusese dat fetei să simtă.
(…)


Un gând despre “Fragmente

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s