Cerul și-a dat seama că ochii ei nu mai pot plânge.

Și atunci s-a înnorat și vântul s-a întețit.

Ferestrele se auzeau închizându-se  cu teamă, pe când ceea ce trebuia să fi fost un apus spectaculos de început de vară se transforma tot mai violent într-o… tragedie.

A simțit. A simțit-o apropiindu-se, ca și când zilnic venele i-ar fi străbătute de fulgere. Îi putea aprecia intensitatea după miros, putea aprecia strigătul cerului după cum se agitau florile de tei. Așa că a mers în mijlocul ei, în punctul zero al furtunii. Ei nu înțelegeau și alergau bezmetici, temători, îi spuneau să se ferească… dar fiecare inspir îi întărea convingerea. Noaptea nu adusese întâmplător furtuna. Și fiecare expir elibera tristeți.

Oare asta îi era menit? Să fie fata cu fulgere în inimă? Să ascundă în spatele blândeții furtuni ce vin atât de des și distrug totul? Paradoxal, ele îi și reuneau bucățelele de sine rupte de greutatea prea multor culori, în zilele fericite, la amurgurile dulci. De fapt fericirea îi aducea tristețea cea mai crudă, în cele din urmă.

Și a realizat că fără furtunile din spatele irișilor căprui nu ar mai fi ea și ar pluti artificial pe un lac, sub un soare de mai- fără valuri, fără vânt. Acum cerul își lumina pe rând sectoarele, crăpa brusc și neașteptat în noapte, sub greutatea a atât de multă dragoste pentru ea… Și striga în locul ei durerea. Aducea raiul, deghizat în infern, mai aproape de pământ. Biciuia nenorocirea, trosnea ghinionul. Plângea… în locul ochilor ei, fermecați de viață.

Imagine

 


Un gând despre “Cerul și-a dat seama că ochii ei nu mai pot plânge.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s