Dragă Românie,

…, e timpul să te schimbi. Te-ai lăsat destul călcată în picioare și târâtă prin noroi dezgustător, cu tentă de circ ieftin. E timpul să iei o gură de aer proaspăt și să îți restabilești prioritățile, să îți reeduci oameni și să le schimbi mentalitățile.

Draga mea, îmi doresc să îmi rămâi așa. Nu ne mai goni… sprijină-ți copiii ce te pot schimba în bine prin simplul lor fel de a fi. Încetează să le pui piedici la fiecare pas înainte pe care-l fac, dă-le norocul de a avea în jur oameni cu aceleași idei și idealuri ca și ei. Educă-i așa, educă-te așa.

Ajută-ne să muncim în condiții decente, să fim tratați în spitale curate, de oameni competenți și motivați să-și facă datoria. Du-i pe copii la școală, în săli de clasă încălzite, cu profesori buni, care să fie pregătiți permanent pentru meseria lor, care să aibă simț pedagogic și să devină modele. Respectă-ne bătrânii, care au muncit o viață pentru tine și ți-au dat sănătatea lor…

Vreau să îmi inspiri siguranță. Să știu că atunci când voi avea un copil, străzile tale vor fi sigure, curate și curățate de perverși și de hoți.

Educă-ți oamenii, Românie, pentru că ei sunt tot ce ești. Ei sunt fața ta de-acum. Descrețește-le frunțile și ajută-i să zâmbească mai des…

Avem nevoie să renaștem împreună cu tine, să fim mai buni. Ne dorim asta?!


Un gând despre “Dragă Românie,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s