Carpații și frații sări-vor ca unul,…

Mulți cred că a spune că ești patriot dă dovadă de o oarece închidere, de viziune îngustă, că nu contează țara din care vii, toți suntem ‘copii ai universului’, însă…

chiar îi apreciez pe români. Noi suntem luptători, noi știm că nu ni se cuvine totul, că nu putem pretinde totul, am fost obișnuiți să pierdem deseori. Să ne pierdem teritorii, să ne pierdem oameni de valoare, să ne pierdem credibilitatea,… dar toate acestea ne-au făcut doar să încercăm iar și iar, să luptăm, să demonstrăm că suntem de încredere, că muncim, că știm să împărțim cu pură sinceritate, că avem cultură generală, că putem învăța limbi străine, că ne putem adapta în orice condiții, bune, rele.
Bune, rele… ne-au fost clipele… e ciudat. Nu e vorba doar de un teritoriu, în definitiv. România nu e doar zona geografică. România e o stare de spirit, e o parte din suflet, din caracter, e felul în care înțelegem aspecte ale vieții și ale societății. România e iubirea mamei, România o găsesc în generozitatea surorii mele, în ambiția și puterea de muncă ale tatălui, în creativitatea celor mai bune prietene, România a fost și în toate sfârșiturile de săptămână petrecute în sate, dormind pe saltele, pe podea, cu viitorii și actualii  medici ai țării, România e ideea de a aduce schimbare, e pulsul orașelor, dar nu orașele în sine, România este Oamenii ei și tot ce ei reprezintă.
A noastră-i izbânda, ai noștri sunt frații, trăiască în veci trei culori…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s